AD Hotelska oprema Hotelska oprema 0

Pillow menu

Aromaterapijski jastuk od lavande

Aromaterapijski jastuk od lavande je pravo rješenje za nesanicu i nemiran san. Opuštajući prirodni miris lavande umiruje misli, smanjuje stres te potiče bolji san.Nadalje lavanda umiruje, smiruje tjeskobu i stres, ima antidepresivni učinak, a pri iscrpljenosti djeluje stimulativno i osvježavajuće.
Lavanda je zimzelena vrsta koja se uzgaja kao biljka ili kao ukras. Kod lavande najzdraviji su prvenstveno cvjetovi. Na tijelo djeluje umirujuće i blagotvorno. Eterično ulje lavande između ostalog i prirodni antibiotik, antiseptik, antidepresiv i sedativ.
Jastuk je punjen udobnim poliesterskim vlaknom, uz dodatak prirodne lavande koja daje miris, dok je vanjski omot od čistog pamuka.
Punjenje: poliestersko vlakno + prirodna lavanda
Omotna tkanina: 100% pamuk

Cooling jastuk

Cooling jastuk je inovativan jastuk koji smanjuje znojenje tijekom spavanja ljeti.
Inovativna tkanina od koje je jastuk napravljen, zove se Outlast te je nastala u NASA-i kako bi astronautima omogućila ugodan boravak u otvorenom svemiru. Omogućuje održavanje temperature tijela konstantnom, pa tako dokazano smanjuje znojenje ljeti, a ubrzava zagrijavanje tijela zimi.
Tehnologija je bazirana na PCM molekulama koje imaju sposobnost pohranjivanja energije, kada nam je tijelo vruće, te otpuštanja topline, kada nam je tijelo hladno.
Koristi se u raznim proizvodima, od tenisica, odijela i donjeg rublja, pa sve do posteljina. Svaki proizvod mora proći provjeru kvalitete i certifikaciju od tvrtke Outlast Technologies prije nego što smije na tržište.
Punjenje: 100% poliestersko vlakno
Omotna tkanina: 100% PES s OUTLAST PCM molekulama

Jastuk proso

Proso je vrlo malo sjeme okruglog oblika, koje je vrlo popularno u prehrani,a naročito pomaže pri rastu kose i noktiju. U procesu mljevenja dobijemo ljuskice prosa, koja su izdržljiva i primjerena punila za jastuke, jer nude odličnu potporu glavi i vratnoj kralježnici.
Korištenjem jastuka od prosa ne dolazi do šumova odnosno nečujan je u usporedbi sa ostalim punilima. Hipoalergene su i odličan izbor za one koji još nisu upotrebljavali jastuke punjene žitaricama.
Prirodni jastuk je odlično rješenje za probleme modernog čovjeka. Ako još uvijek niste našli pravi jastuk, možda je upravo sad trenutak da probate nešto sasvim prirodno – jastuk punjen ljuskicama prosa. Taj jastuk nudi:

lakoću, a kompaktan je,
izrazito je nečujan, jer vlakna prosa ne stvaraju zvuk prilikom pomicanja,
prilagođava se obliku vašeg tijela,
nudi optimalnu potporu i svilenkasti osjećaj,
omogućava mikro masažu glave,vrata i ramena.

Punjenje: 100% prosoOmotna tkanina: 100% pamuk

Anatomski jastuk

Visoko elastična pjena prilagođava se položaju tijela tijekom spavanja te tako oslobađa napetost u vratu i ramenima.
Jastuci su prilagođeni različitim potrebama i pogodni su za cijelu obitelj i sve uzraste. Jastuk, pri ležanju na boku, podržava vrat savršeno, a odlikuje ga anatomski oblik, što znači ispravan fiziološki položaj, te pomaže da se mišići vrata i kralježnica opuste. Jastuk će se pobrinuti za optimalnu potporu glave i vrata, te ćete se tako buditi odmorni i svježi.
Punjenje: 100% poliuretanOmotna tkanina : 100% pamuk

Jastuk od trešnjinih koštica

Prirodna masaža koju pružaju koštice opušta napetost u mišićima, smanjuje stres te ublažava glavobolje. Može se koristiti kao hladni ili kao topli jastuk.
Hladni jastuk od trešnjinih koštica se upotrebljava za smanjenje otečenosti, pokrivalo za oči, probleme sa sinusima, opuštanje napetosti u mišićima.
Jastuk od trešnje ohladite tako da ga stavite na 2 sata u zamrzivač te ga postavite na željeno mjesto.
Topli jastuk od trešnjinih koštica se upotrebljava kod artritisa i raznih upala, menstrualnih bolova i bolova u trbuhu, bolova u zglobovima, umornih i istegnutih mišića, stresa tokom dana, glavobolje, upale ušiju.
Jastuk od trešnje jednostavno zagrijete tako da ga stavite u pećnicu na 100°C (pećnica mora biti prethodno zagrijana) na 5 minuta ili u mikrovalnu pećnicu na 3-4 min na 1000 vati te ga stavite na željeno mjesto.
Punjenje: 100% trešnjine košticeOmotna tkanina: 100% pamuk

Jastuk od kamilice

Blag miris kamilice učinkovito ublažava nesanicu i opušta tijelo te pruža nam svježinu i nježnost tokom spavanja.
Kamilica, ljudima već stoljećima poznata kao odlična ljekovita biljka, smiruje probavni sistem, te učinkovito ublažava nesanicu i smanjuje stres. Ima antiseptička, protuupalna, antihiperglikemička i antigenotoksična svojstva. Kamilica se zbog svog ublažavajućeg i protuupalnog učinka često koristi i u kozmetici.
Punjenje: 100% poliestersko vlakno + prirodna kamilicaOmotna tkanina: 100% pamuk